Respublikinė ikimokyklinių ir priešmokyklinių  ugdymo įstaigų vaikų, pedagogų ir tėvų virtuali nuotraukų ir video paroda „Padėkite man užaugti“

Lietuva, kartu su visu pasauliu, balandžio 2 – ąją dieną mini Pasaulinę autizmo dieną. Panevėžio lopšelio – darželio „Pasaka“ mokytoja  ir  pagalbos mokiniui specialistės Jurgita Daraškevičienė, Aida Ratkienė, Dovilė Jutelienė  2021 metų kovo 15 d. – balandžio 2 d. iniciavo Respublikinę ikimokyklinių ir priešmokyklinių  ugdymo įstaigų vaikų, pedagogų ir tėvų virtualią nuotraukų ir video parodą „Padėkite man užaugti“, skirtą Pasaulinei autizmo supratimo dienai paminėti. 

Parodos tikslas – siekiant pasidalinti gerąją patirtimi nuotraukose užfiksuoti Lietuvos švietimo ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų pedagogų, tėvų darbo būdus, metodus, priemones  ugdant vaikus, pasižyminčius autizmo spektro sutrikimais.  

Darbo patirtimi dalijosi Šiaulių, Klaipėdos, Raseinių, Biržų ir Panevėžio miestų mokytojai bei pagalbos mokiniui specialistai ir tėveliai. 

Sulaukėme nuotraukų ir video, kuriuose buvo užfiksuoti įvairūs ugdymo metodai, būdai, priemonės tinkančios darbui su autizmo spektro sutrikimą turinčiais vaikais.

Priemonių demonstraciją peržiūrėti galima čia: 

Straipsnį parengė Jurgita ir Aida

 

Be Panevėžio lopšelio-darželio „Pasakos“ sutikimo, draudžiama šiame puslapyje paskelbtą informaciją bei nuotraukas ir / arba filmuotą medžiagą naudoti kitose svetainėse arba platinti kuriuo nors kitu pavidalu.

Šrifto padydinimas
Kontrastas